Ungerne har det godt, og det har vi også :-)

Lang tid siden. Godt at være her igen.

Ronja har det godt i skole. Hun lærer bogstaver, og hun kan godt lide det. Hun er eminent til at koncentrere sig. Jeg syntes næsten hun kan lukke alt ude og bare sidde med en ting hvis hun vil. Hun er meget tit træt om aftnen. Vi skal passe på at det ikke bliver for sent med at læse lektier, fordi på det tidspunkt kan hun bare ikke mere.

Men hun vil gerne gå i skole og det er LIGE hende. Vi er så glade for at hun virker til at have det godt. Hun er stadig en stor pige. Nu har hun 7 års fødselsdag i næste uge, men hun er 130 cm høj, og vejer ca. 34 kg. Så hun bruger altså tøj i størrelse 9-10 år. Det er lidt vildt.

Freya er lidt klemt. Der har været lidt bøvl på hende stue i børnehaven, så vi prøver på at give hende lidt tid selv. Jeg tror at hun er ved at være klar til at komme i skole. Hun kan finde på at sætte sig ned på sit værelse og bare sidde og koncentrere sig om en ting. Hun suger til sig om bogstaver, og kan skrive rigtig mange ord selv.

På det sidste er hun blevet rigtig god til at tegne tegninger, med himmel, skyer, sol, og slotte. Det er sådan nogle klare farver hun bruger, at man bliver helt glad af at kigge på dem.

Vi er begyndt at tage på biblioteket mere tit. Og kommer hjem med 14-16 bøger hver gang indtil jeg siger “stop”.

Anders er sjov. Han griner meget, og laver fis og grimasser med os. Selvom han kun er 1½ år så kan han finde på at sidde og lave grimasser til os. Og det er bare hyggeligt. Han har været lidt lang tid om at komme til at hoppe, og læse i bøger. Men han er med nu. Han kan komme hoppende hen over køkkengulvet, fra den ene ende til den anden. Og hvis vi ikke læser med ham (i hans egne bøger, forstås) inden han skal sove, så bliver han stjerne-gal.

Han er ved at have et ret stort ordforråd. Og der kommer også nogle 2-ords-sætninger nu. Han skal kun have gentaget ordene, en 3-5 gange, før han husker dem. Vi er meget imponerede, og prøver på at læse så meget med ham som vi kan.

Han har stadig meget temperament. Jeg ved ikke om det nogensinde stopper, men vi prøver på at ignorere det, og håber på at når han ikke får opmærksomhed på det, at han så stopper.

Vi var i sommerhus sidste weekend, til en forsinket Mortens Aften. Det var rigtigt hyggeligt. Jeg er glad for at være i Udbyhøj, og nyder den ro der er derude.

Jeg startede med at skrive at vi også har det godt. Og det er også rigtigt. Men vi har travlt. Jeg kan mærke at Linda stadig har meget at gøre. Jeg kan også mærke at hun er meget glad for sit arbejde, og at det er det rigtige for hende. Men hun har også fået meget at se til. Vores dage begynder kl. 5.45 hvor ungerne bliver vækket, og vi får dem hentet kl. ca. 16.30. Det er der ikke noget at gøre ved, jeg håber bare at vi kan give ungerne nok ro i de timer der er, før og efter arbejde. 🙂

-Jesper

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.