På vej til sommer

Vi har lidt mere overskud denne uge. Måske er det bare fordi sidste uge var helt hen i vejret. 🙂

Vi havde næsten noget hver dag i sidste uge: Jesper hjem fra kursus, Linda og ungerne hjem fra Øster Hurup, i cirkus Dannebrog en aften, hygge aften i Ronja’s klasse, legepladsfest, og fødselsdag for Kathrine i Odense.

Jeg var på kursus i .Net Entity Framework + Web udvikling en hel uge. I gennemsnit en arbejdsdag på 18 timer. Og det er først nu at jeg er ved at have udsovet, eller hvad man nu kalder det. Og så missede jeg min eksamen, røv og nøgler.

Imens jeg var afsted kom Hanne og hjalp Linda med ungerne, og da hun tog afsted drog Linda og ungerne afsted til Øster Hurup i ferielejlighed. Margit havde inviteret os på ferie deroppe i anledning af at hun blev 60 år. Jeg her i den forbindelse både dårlig samvittighed, for ikke at have været med, og er rimeligt glad for at jeg fik muligheden for at komme på kursus. En svær cocktail.

Så denne uge har været “lidt mindre vild”. Vi har faktisk haft tid hjemme med ungerne, og jeg behøver ikke regne tiden efter kl. 24 med som arbejdstid.

Ronja går i tiden og staver alting, og hun er meget tæt på at knække læsekoden. Uanset hvad man spørger hende om er svaret et “j-a”, “n-e-j”, eller “o-k”. Vi har fået at vide at hendesklasselærer bliver Allan. Hun kender ham fra 0’te klasse, og er glad for ham. Så det skal nok gå.

Freya er også ved at være klar til at komme i 0’te klasse. Hun er blevet meget mere tryg ved SFO’en, men hun syntes stadig det larmer meget. Men hun er klar nu til at komme i skole, også selvom hun helst gerne ville være der hvor hun er. Hun er stadig en meget glad pige, der godt kan lide at lave fis med os.

Anders er sin egen. Han har sin egen bestemte mening, som der ikke er nogen der skal pille ved. Han går ikke af vejen for at stå og hyle i en halv time, hvis han ikke lige får sin vilje. Så han er en håndfuld. Men han er umanerlig god til at snakke, og han kan forstå abstrakte ting. Som f.eks. hvis man beder han om at hente noget i skuffen under ovnen. Så skal han nok finde det, også selvom han ikke lige kan se ovnen derfra hvor han er. Han elsker at læse historier nu, helst “Kaj og Andrea” eller “Bamse og Kylling”.

Ronja og Freya er meget gode til at tage Anders med i en leg. Jeg syntes vi prøver at lave være med at tvinge dem til at have ham med, men oftest tager de selv Anders med i legen. Også på den måde har vi nogle gode børn. 🙂 (Der er selvfølgelig også nogle kurrer på tråden fra tid til anden.)

Vi har i øvrigt lige købt ny bil. Det blev en Skoda Oktavia. Den er bare fin, og sølvfarvet, og den kan køre uden vi kan høre motoren. Det var bare dejligt.

Jeg glæder mig til vi kan komme i sommerhuset næste gang. Jeg trænger til ferie.

-Jesper

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.