Dagens gang

Der er gået lang tid og jeg har forsøgt at samle lidt sammen til en post. Ungerne har lige fået sommerferie. De skal i SFO her de næste uger, og jeg håber der kommer til at være nogen legekammarater til dem. Vi har haft lidt travlt de sidste uger. Faktisk ved jeg ikke hvor både maj og juni er blevet af. Jeg er kun lige nået til april. Bortset fra det, så skal vi ikke klage.

Ronja har sluttet 1. klasse. Hun er en god læser, men har ikke set lyset med at det er spændende at læse. Det kommer, hvis/når det kommer, vi presser hende ikke.

Freya skal i 1. klasse næste år. De skal splitte klassen op næste år. Hun har fået at vide hvem hun skal i klasse med. Det bliver godt for Freya. Jeg tror hun syntes der har være meget larm i klassen. Jeg tror hun kan læse. Hun kan sagtens læse de første sider i Ronja’s læsebog, og hun kan også læse lidt andre bøger. Bare de ikke er for svære.

Anders har indtaget børnehaven. Han hygger sig og leger nu ikke bare med Silas, men også med nogle af de andre børn. Det er dejligt at se. Han er stadig genert når de har samling, men han er meget glad for børnehaven. Han er blevet god til at køre på Mooncars, og hygger sig med puslespillene. Han er kun lige begyndt at tegne, og han fortæller hvad det er han tegner (men vi kan altså ikke se hvad det ligner :-)).

Derhjemme synger Anders meget. Spontan sang. Han kan huske sange fra den ene ende til den anden, og han kan tælle til ca. 25 (springer konsekvent 19 over). En aften fablede han om at han gerne ville lege med Ronja og Freya; Ronja skulle være hest, og Freya en kat.

Citater:

En morgen har Anders endnu ikke tisset: Linda: “Vil du ikke tisse på potten?” (Anders: “Nej!”) Linda: “Vil du så ikke tisse på wc’et?” Anders: “Jeg vil ikke tisse noget som helst.”

Vi havde fået jordbær-lagkage hos farmor. Anders: “Det er en mægtig dejlig jordbær-lagkage.”

Jeg henter Anders i børnehaven, og siger: “Hvilke sko skal du så have på?” Anders: “Ikke nogen. Du skal bære mig.” (Han blev ikke båret den dag :-). )

Ronja har også nogle blomster. En eftermiddag siger hun: “Jeg er overfølsom for kattehår, hundehår, og Freya hår.”

To/tre morgender har de fået lov til at få mælk med honning, fordi de har ondt i halsen. Ronja er sød og vil give mælk og honning til Anders: “Anders vil du have varm mælling og holk.”

Det var dagens lektie. 🙂

-Jesper

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.