Efter jul og nytår

Ja, der går længere og længere imellem at jeg får skrevet. Det er altså ikke af ond vilje, og det er heller ikke fordi jeg bevidst vælger det fra. Men jeg tænker bare ikke så meget på bloggen. 🙂

Vi har hygget og her i bunden af december. Vi har godt nok haft meget at lave, men vi har holdt jul hjemme, og ungerne har nydt det. Vi var også hjemme til nytår, og det har vi alle 5 nydt. Ungerne stod op dagen efter nytår kl. 10.45 f.eks.

Ronja er jo blevet 9 år. Det betød at vi mente vi lige så godt kunne fravælge den fødselsdag vi “plejer” at holde og så i stedet holde en aftenfest for hende. Det gik også fint, det er jo nogle dejlige unger hun går i klasse med. Men de larmer.

De følte sig hjemme fordi de legede, og løb, og legede, og larmede. Jeg er glad for at vi har et stort hus, så de kunne blive sprede noget ud.

Vi havde lavet noget snack-mad til dem, og stillet en computer op som de så kunne spille musik på. Klokken 19.00 tændte vi så fjernsynet og de kunne se Disney Sjov.  Så det var en god og sjov aften, men det var højt. Ronja vil nok huske den fødselsdag for at hun fik en telefon. Det tror jeg hun er glad for.

Freya går jo stadig i 1. klasse. Hun er skiftet til det “hurtigste” hold i både dansk og matematik. Vi kunne godt mærke at hun savnede udfordringer, men nu kan vi også mærke at “hun får lov”. Så hun har nok de udfordringer hun eftersøgte nu. Hun er stadig meget kreativ, og hun leger meget, og med flere forskellige. Hun er en glad pige.

Anders er skiftet til gul stue (den mellemste stue i børnehaven). Han er stadig noget genert, og det er stadig ikke alle pædagogerne i børnehaven han henvender sig til. Han er dog eminent til både at snakke og til at lege. Han kan lege alene i timer, men han foretrækker at lege med sine venner (det er hvad vi får at vide). Han er begyndt at snakke om bogstaver, og jeg er sikker på at pigerne nok skal “fylde på ham”.

Citater (mest fra Anders 🙂 ):

Anders (i december måned): “Hvorfor må man kun tage 1?” (red.: af chokoladerne i kalenderen)

Mor: “Fordi ellers er der ikke nok helt til jul.”

Anders: “Hvorfor siger de voksne altid det.”

En morgen hvor sedlerne i under-bukserne har drillet Anders:

“Mor nu har jeg læst hvad der står på sedlen. Nu vil jeg gerne klippe den af.”

Anders og far er til “jule-kaffe” i børnehaven:

Far: “Vil du ikke med ud og vise mig børnehavens juletræ?”

Anders: “Du kan selv gå ud og se det, så skal jeg nok passe på din kaffe imens.”

– Jeg vil gætte på at han også passede på pebernødderne ved siden af.

Far: “Hvad ønsker du dig i fødselsdagsgaver.”

Anders: “Dappe-klip-klapper.”

Far: “Nå, hvad bruger man sådan nogen til.”

Anders: “At skifte retning på en prik.”

Jeg var flad af grin.

I et kælent øjeblik med knus og kram med mor:

“Du er min lækre, lækre stjernemor…”

Så sådan er det hos os. Her til foråret bliver det lidt hårdt. Linda skal starte på et kursus, indtil maj. Samtidig med at hun har fuld tid.

Det kommer til at fylde noget for os. Men det skal nok gå. Vi hjælper hinanden så meget vi kan.

Vi har fået monteret solceller så vi nu laver vores egen strøm. Jeg ved godt at det er fjollet, men det betyder at jeg er glad hver gang solen skinner. 😉

-Jesper

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.