Ubuntu Linux 8.10 og en ny Web Server

Nu har jeg taget en ny webserver i brug. Og jeg håber inderligt at der ikke er noget jeg har overset.

Jeg har købt en “Terminal Server” som almindeligvis bruges som en lydløs tynd klient. Tynd klient betyder nøjaktig det det lyder som om: Ingen blæser, lavt strømforbrug, og liden regnekraft. MEN, skidtet kan snildt fungere som Webserver for en hjemmeside, og den har plads til en harddisk.

Det er blevet til en EPATec 2500 med en monteret 120GB disk + den oprindelige 250 GB eksterne harddisk + backup disken. Den nye maskine har ingen skærm eller tastatur. Den har heller ikke brug for det.

Jeg har installeret Ubuntu 8.10, og det virker som en mis. Derfor har jeg også skubbet skiftet lidt frem, der har bare ikke været noget at komme efter.

Jeg er rigtig glad for mit nye legetøj. Jeg kan se at hjemmesiden er hurtigere til at åbne. Det skyldes at processoren i en nye lille box er 2½ gang hurtigere end den gamle, og at de eksterne diske nu kommer på USB-2 porte (med 20MB/s, modsat USB-1 hastigheden på ca. 600kB/s).

Jeg holder lidt øje med siden, og glæder mig til at begynde at bruge de andre nye muligheder.

-Jesper

PS: Ungerne har været lidt syge, og Linda er begyndt at få lidt ondt i ryggen. Men det må vente; jeg skal have konfigureret noget backup. 🙂

Dette indlæg blev udgivet i Ikke-kategoriseret. Bogmærk permalinket.